Wage Watcher

Aangetekende e-mail in horeca: waar je op moet letten


Voortaan kan je als zaakvoerder van een horecazaak gebruikmaken van aangetekende e-mails in plaats van de onpraktische aangetekende brieven. Al zijn er toch enkele voorwaarden aan verbonden. De applicatie Wage Watcher steekt jou bovendien een handje toe.

Wat is een aangetekende e-mail?

Een aangetekende e-mail heeft sinds februari 2018 dezelfde juridische waarde als een analoge, klassieke aangetekende brief. Je kan dus via een aangetekende e-mail onder meer opzegbrieven, waarschuwingen en ook ontslagbrieven naar jouw werknemers versturen.

Wat zijn de voordelen?

Een aangetekende brief versturen is een lastig en tijdrovend karwei, want je moet er de deur voor uitgaan en een postkantoor zoeken. Met andere woorden: je kan die brief niet zomaar op een-twee-drie verzenden.

Met een aangetekende e-mail boekt jouw horecazaak heel wat vooruitgang. Het is in de eerste plaats een pak eenvoudiger en sneller. Je kan de elektronische aangetekende zending vanuit jouw eigen werkplek of woning versturen. Verder is het zelfs goedkoper, want je verzendt al een e-mail voor 80 cent.

Wat zijn de voorwaarden?

Let op:je kan werknemers nooit dwingen om een elektronische aangetekende zending te ontvangen. En in het geval van een berisping, opzeg of ontslag is het immers goed mogelijk dat jouw werknemers daar niet altijd toe bereid zijn.

Ook moet je natuurlijk zeker zijn dat je te allen tijde over de meest recente e-mailadressen van jouw werkkrachten beschikt. Daarom raden we aan om een bijlage in de arbeidsovereenkomst met jouw werknemers te voorzien.

Zo kan je in de bijlage vermelden dat iedere werknemer – door het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst – akkoord gaat met het ontvangen van elektronische aangetekende brieven. Ook hoort hij jou steeds te verwittigen als hij zijn e-mailadres verandert. Bovendien moet hij zich registreren als ontvanger met zijn eID.

Hoe helpt Wage Watcher jou?

Met de applicatie Wage Watcher automatiseer en digitaliseer je de volledige personeelsplanning van jouw horecazaak, waaronder dus ook het versturen van aangetekende e-mails en het opmaken van arbeidsovereenkomsten. En daar stopt het niet. Zo zorgt de applicatie voor:

  • De personeelsplanning
  • De aangifte van dimona’s
  • De tijdsregistratie van je personeel
  • De aanwezigheidsregistratie voor RSZ

Kortom: Wage Watcher geeft jou als horecaondernemer meer controle en overzicht, maar ook win je aan tijd. En hoe minder werkuren er besteed worden aan de personeelsadministratie, hoe meer je bespaart op de werkingskosten.

Geen soft- en hardware

Je opent en gebruikt de applicatie gewoon in je webbrowser op tablet, computer of smartphone. Wage Watcher is immers een web-based applicatie, wat wilt zeggen dat we geen soft- of hardware hoeven te installeren op of rondom je computer. Maak je dus maar geen zorgen over lastige kabels of apparatuur in je horecazaak.

Gratis en vrijblijvend introductiegesprek

Ben je benieuwd hoe de applicatie jouw horecazaak helpt met je personeelsadministratie? We tonen het jou graag in een introductiegesprek. Gratis en vrijblijvend, uiteraard. En voor of na de shift, dat spreekt voor zich.

Vraag hier een gesprek aan!


Meer informatie