Wage Watcher

"Dankzij Wage Watcher hebben we minder zorgen aan ons hoofd"

Debby Peeters en Johan Van De Looverbosch zijn respectievelijk de manager en chef van De Riddershoeve in Schoten. Beiden hebben nooit in een andere sector gewerkt. Kortom: échte horecazielen. En ze zijn helemaal overtuigd van de meerwaarde die Wage Watcher biedt.

Intuïtieve werking

De Riddershoeve doet sinds augustus 2017 een beroep op Wage Watcher. En nee, Debby en Johan willen niet meer zonder. Dagelijks winnen ze ongeveer een half uur tijd. Vooral op drukke dagen komt het systeem van pas, want dan is er veel personeel aan het werk.

“Dankzij Wage Watcher hebben we minder zorgen aan ons hoofd. Punt. Vele aspecten van de personeelszaken en administratie zijn nu geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Wage Watcher vermindert onze werklast enorm”, meent Johan.

Debby deelt zijn enthousiasme. Ook is ze tevreden over de eenvoudige werking van de applicatie. “We hebben een korte introductie gekregen van de mensen van Wage Watcher, maar de werking van de applicatie verloopt eigenlijk heel logisch. Na twee of drie keer uitproberen, hadden we het volledig onder de knie.”
 

Intuïtieve werking
 

Geknoei met dimona’s? Verleden tijd!

In haar bevoegdheid als manager merkt Debby dat Wage Watcher van grote waarde is bij de dimona’s. “Vroeger moest ik wachten tot iedereen naar huis was en dan kon ik pas aan de slag met de afronding van de dimona’s. Dat hoef ik nu niet meer te doen”, lacht Debby.

“Ook moet ik de dag voordien niet langer de dimona’s invoeren. Alles gebeurt automatisch wanneer de werknemer in- en uitlogt met zijn of haar identiteitskaart, bij het begin en einde van de shift.”

Verder prijst Debby de flexibiliteit van de applicatie. “Het systeem laat me toe om veranderingen door te voeren. Als er nu iemand ziek valt of gewoon niet komt opdagen, hoef ik niets te doen. Ik zet makkelijk iemand anders aan het werk. Dat was vroeger wel anders. Er kwam heel wat geknoei bij kijken.”

Fouten zijn uitgesloten

Fouten zijn uitgesloten

Ook niet onbelangrijk: er kunnen geen fouten meer in de dimona’s sluipen. Als een personeelslid niet op de planning staat, kan hij of zij niet inloggen. Plus, een dimona ‘vertrekt’ pas nadat een personeelslid heeft ingelogd.

“Als de afwezigheid van een personeelslid vroeger intern niet werd gecommuniceerd, ging de dimona gewoon de deur uit. En werd die persoon dus onterecht betaald”, zucht Debby. “Dat is nu niet meer mogelijk. Wie niet komt opdagen of vergeet in te loggen, krijgt geen loon uitgekeerd”, vult Johan aan.

Overzichtelijk uurrooster

Overzichtelijk uurrooster

Verder vereenvoudigt Wage Watcher de opstelling en de publicatie van de personeelsplanning. Iedereen kan het uurrooster digitaal raadplegen in het systeem. Ook verzorgt de applicatie minutieus de tijdsregistratie.

“Vroeger hingen we drie weken op voorhand de uurroosters uit, waarop stond wie wanneer werd verwacht. Dat zorgde soms voor verwarring en miscommunicatie”, herinnert Debby zich. “Nu heeft ieder personeelslid een persoonlijke login om in de applicatie het uurrooster te bekijken. Het systeem stuurt zelfs naar iedereen per mail een persoonlijke planning.

Daarnaast biedt Wage Watchers meer overzicht en controle. Debby kan laatkomers of werkverzuimers nu beter opvolgen. Ook ziet ze perfect wanneer een personeelslid begonnen is aan een shift. Of overuren heeft geklopt.

“Ik had vroeger gewoonweg minder controle over de tijdsregistratie, al zeker in periodes wanneer ik zelf niet in de zaak kon zijn”, vertelt Debby. “Ik kan nu vanop afstand – bijvoorbeeld op vakantie – perfect zien wie aan het werk is. En wie wanneer begonnen is aan zijn shift.”


Meer informatie