Wage Watcher

Dimona-aangifte in horeca? Makkelijk en snel met app

Dimona-aangifte. Dat woord doet de haren op de armen van horeca-uitbaters rijzen. Dimona’s aangeven gaat namelijk vaak gepaard met tijdverlies en frustraties. Vandaag biedt Wage Watcher echter een applicatie aan om de aangifte te automatiseren. In deze blog lees je er alles over.

Waarom is er nood aan verandering?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: horeca-uitbaters en –managers verspillen ongelofelijk veel kostbare tijd met de dimona-aangifte van hun werknemers. Het is een dagelijkse administratieve rompslomp.

Voornamelijk in drukke periodes met jobstudenten, flexi-jobbers en andere tijdelijke krachten zijn dimona’s een blok aan het been van iedere manager of zaakvoerder. Het manueel invullen van de dimona’s kost een horecazaak dan al vaak zo’n twee uurtjes per week. Juist ja, dat zijn ongeveer honderd uren per jaar.

Ook horen de aangiftes voor en na de uren te gebeuren. De verantwoordelijke blijft dan meestal na tot de laatste werkkracht naar huis is vertrokken. En nee, het is geen pretje om in het midden van de nacht nog te beginnen aan zo’n administratieve taak.

 

Wat doet de applicatie?

Simpel: de applicatie automatiseert de aangifte van dimona’s van je horecazaak. Een intelligent systeem verzorgt het hele proces, zodat iedere stap van de dimona-aangifte automatisch verloopt.

Onze applicatie is bovendien web-based. Dat betekent dat je geen software op je computers hoeft te installeren, want je kan direct via een webbrowser gebruikmaken van het programma. Een internetconnectie, dat is zowat het enige dat je nodig hebt. Kortom: geen log apparataat dat plaats inneemt, geen kabels die in de weg liggen.

 

Hoe werkt de applicatie?

De applicatie verloopt in ‘realtime’. Wat dat precies betekent? Wel, de dimona vertrekt pas wanneer een werkkracht start met de werken en zich inlogt in Wage Watcher. Zit de shift van de werknemer erop? Dan logt hij zich uit en is de dimona automatisch stopgezet. Het in- en uitloggen gebeurt met de identiteitskaart van de werkkracht.

 

Wat zijn de voordelen van de applicatie?

Wage Watcher sluit fouten volledig uit. Of het nu gaat om een student, gelegenheidswerker of flexi-jobber: de applicatie geeft meteen het juiste statuut in bij de aangifte. Ook is ‘gefoeter’ niet meer mogelijk. Omdat iedere werknemer inlogt met zijn identiteitskaart, kunnen ze onderling geen onpersoonlijke inlogcodes meer doorgeven.

Maar vooral: je verliest geen kostbare tijd meer. Waar de dimona-aangifte manueel nu soms nog twee uur per week in beslag neemt, ben je met de applicatie hooguit een paar minuten per dag bezig. En dat werkt natuurlijk kostenbesparend. De personeelsadministratie draait gewoonweg efficiënter.

 

Gratis en vrijblijvend introductiegesprek

Ben je benieuwd hoe de applicatie jouw horecazaak helpt met de dimona-aangifte? We tonen het jou graag in een introductiegesprek. Gratis en vrijblijvend, uiteraard. En voor of na de shift, dat spreekt voor zich.

Vraag hier een gesprek aan!


Meer informatie