Wage Watcher

Extra’s horeca: wat zegt de wet?


Als horeca-uitbater heb je de mogelijkheid om op drukke dagen een werknemer in te schakelen onder het extra-statuut. Lees er hier meer over. De applicatie Wage Watcher helpt jou bovendien met de bijkomende personeelsadministratie.

Welk contract moet je opmaken?

Voor iedere extra hoor je als horeca-werkgever een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur te voorzien. Je kan dat schriftelijk doen, maar een mondeling akkoord volstaat. Enkel voor jobstudenten moet je wel een contract voorzien.

Let op, want de extra mag volgens de wet maar maximum twee dagen na elkaar aan de slag. Je hebt wel de mogelijkheid om de werknemer op de derde dag in te schrijven als vaste medewerker voor minimum één dag.

Daarna kan de werkkracht weer twee opeenvolgende dagen werken als extra. Vervelend, maar op die manier is het mogelijk om een werkkracht vijf dagen lang in te schakelen.

Zijn er dimona-verplichtingen voor extra’s?

Je moet ook voor een extra-werkkracht een dimona-aangifte doen. Zo kan je kiezen voor een uuraangifte, met de vermelding van het begin- en einduur. Je kan ook opteren voor een dagaangifte, maar dan ben je verplicht om een register der werktijdregeling bij te houden. De wet gaat bovendien uit van een dagblok van zes uur.

Zijn er sociale voordelen en lasten?

Als werkgever geniet je van een sociaal en fiscaal gunstige regeling in de eerste 200 dagen per kalenderjaarwaarop je een beroep doet op extra-arbeid. Op het loon van een extra betaal je zo’n 33,31 % bedrijfsvoorheffing.

Kies je voor een extra of flexijobber?

Sinds 1 december 2015 kunnen horeca-werkgevers flexijobbers inschakelen. Dat statuut gaat wel gepaard met enkele strenge voorwaarden:

  1. Zo moet de werknemer drie kwartalen geleden minstens 4/5 bij één of meerdere werkgevers hebben gewerkt.
  2. De werknemer mag in het huidige kwartaal niet meer dan 4/5 in jouw horecazaak aan de slag zijn.
  3. Hij mag momenteel geen opzegtermijn voor jou presteren.
  4. Hij mag niet in een periode zitten waarin hij gedekt is door een verbrekingsvergoeding ten laste van jou.

De voorwaarden om als extra aan de slag te kunnen, zijn minder streng. Het extra-statuut is dus een waardig alternatief voor werkkrachten die niet in aanmerking komen voor het flexijob-statuut. De belangrijkste voorwaarde is dat de desbetreffende persoon momenteel niet een gewone, vaste arbeidsovereenkomst heeft met jou.

Hoe helpt Wage Watcher jou bij extra’s?

Met de applicatie Wage Watcher automatiseer en digitaliseer je de opmaak van arbeidsovereenkomsten en de dimona-aangifte.

Begint een werknemer aan zijn dienst? Dan verzorgt de applicatie automatisch de dimona-aangifte. Ook bij het eindigen van de shift gebeurt het op die manier. Zo ben je zeker dat de dimona-aangifte tijdig, foutloos en conform de wetgeving verloopt.

En daar stopt het niet. Je hebt de mogelijkheid om je hele personeelsadministratie door Wage Watcher te laten uitvoeren. Zo zorgt de applicatie voor:

  • De personeelsplanning
  • De tijdsregistratie van je personeel
  • De aanwezigheidsregistratie voor RSZ

  •  

Kortom: Wage Watcher geeft jou als horecaondernemer meer controle en overzicht, maar ook win je tijd. En hoe minder werkuren er besteed worden aan de personeelsadministratie, hoe meer je bespaart op de werkingskosten.

Geen soft- en hardware

Wage Watcher is een web-based applicatie, wat wilt zeggen dat we geen soft- of hardware hoeven te installeren op of rondom je computer. Je opent en gebruikt de applicatiegewoon in je webbrowserop tablet, computer of smartphone.

Gratis en vrijblijvend introductiegesprek

Ben je benieuwd hoe de applicatie jouw horecazaak helpt met je personeelsadministratie? We tonen het jou graag in een introductiegesprek. Gratis en vrijblijvend, uiteraard. En voor of na de shift, dat spreekt voor zich

Vraag hier een gesprek aan!


Meer informatie