Wage Watcher

Trends in de horeca: 4 grote frustraties

Nieuwe wetgevingen en werknemersstatuten zorgen voor uitdagingen in de horecawereld. Ze hebben namelijk heel wat administratie en loonkosten tot gevolg. In deze blog bespreken we 4 grote frustraties van horecazaken. En de digitale oplossingen die applicatie Wage Watcher biedt.

Personeelsplanning

Vele horecabedrijven gebruiken momenteel nog een uurrooster op papier, dat uitgehangen wordt in de zaak. Zo’n personeelsplanning is sterk onderhevig aan fouten, waardoor er verwarring en miscommunicatie ontstaat.

Als er bijvoorbeeld een personeelslid niet tevreden is met zijn shift, moet er worden geschrapt. Valt er iemand ziek? Dan brengt de verantwoordelijke ook veranderingen aan op de planning. Na verloop tijd wordt de planning eerder een kleurboek en weet niemand nog wie wanneer wordt verwacht.

Met de applicatie Wage Watcher kan je jouw personeelsplanning digitaliseren. Zo kan ieder personeelslid met een persoonlijke login te allen tijde zijn individueel uurrooster bekijken. Zowel op een computer, laptop of tablet. Iedereen ontvangt zelfs een e-mail met zijn of haar shiftindeling.

Ook kan je als verantwoordelijke steeds wijzigingen aanbrengen als iemand niet komt opdagen of door ziekte geveld is. Kortom: zo’n applicatie vermijdt verwarring, miscommunicatie en fouten. Je zal merken dat je personeelsorganisatie vlotter verloopt.

 

Tijdsregistratie en loonkosten

Je personeel opvolgen is niet vanzelfsprekend, want je hebt niet overal ogen en oren. Daarom is er het concept tijdsregistratie in het leven geroepen. Horecazaken laten voortaan het personeel hun uren optekenen, digitaal of analoog. Het dient als een controlemiddel én is onmisbaar voor de loonadministratie.  

Toch zijn de meeste systemen niet helemaal waterdicht. Overzichten op papier geraken al snel kwijt of worden onoverzichtelijk. Bovendien kan je personeel makkelijk foeteren door de verkeerde begin- en einduren te noteren, waardoor je ze onterecht te veel uitbetaald.

Ook met de meeste digitale systemen is dat het geval. Je hebt het misschien zelf al gemerkt: werknemers geven soms onpersoonlijke logincodes aan elkaar door. Je loonkosten gaan zo de hoogte in, terwijl je er geen arbeid voor in ruil kreeg.

De applicatie Wage Watcher verzorgt daarentegen probleemloos de tijdsregistratie van je personeel. De beginuren, einduren en pauzes worden netjes geregistreerd en bewaard door de applicatie. Als zoekvoerder kan je – vanop afstand – de geregistreerde data bekijken.

Foeteren is haast onmogelijk, want iedereen moet in- en uitloggen met zijn persoonlijke identiteitskaart. Er ontstaan daarom geen discussies meer over de gewerkte uren. Iedereen wordt betaald naar zijn of haar prestaties.

 

Administratie

Horecaondernemers verliezen vandaag veel tijd met hun personeelsadministratie. Het ingeven van dimona’s is bijvoorbeeld een hels en tijdverslindend karwei. Wekelijks verliezen uitbaters al snel zo’n tweetal uurtjes, wat grofweg 100 werkuren per jaar betekent.

Wage Watcher automatiseert de aangifte van dimona’s. De dimona vertrekt wanneer een werkkracht start met zijn of haar shift en inlogt in het systeem. Zit de shift erop en logt de werknemer zit uit? Dan wordt de dimona automatisch stopgezet.

De applicatie neemt bovendien de aanmaak en het beheer van de arbeidsovereenkomsten op zich. Ook verzorgt de applicatie de aanwezigheidsregistratie voor RSZ en de regelingen met het sociale kantoor.

 

Management

Niet alleen de dagelijkse werking van je zaak hoort vlot te verlopen, maar je moet ook een langetermijnvisie hebben. Bij het management zijn vele facetten belangrijk: de personeelskost, administratie, planning, enzovoort.

Wage Watcher geeft je overzicht en controle. Je hebt een correct beeld van de gepresteerde uren, waardoor ook de opvolging van de verloning makkelijker verloopt. Zo ben je in staat om beslissingen te nemen die de productiviteit van de organisatie ten goede komen.

De applicatie verlicht ook je administratie en verhoogt de efficiëntie binnen je horecazaak. En dat alles werkt uiteraard kostenbesparend.

 

Geen installatie

Verder heb je met Wage Watcher geen last van logge apparatuur of kabels die in het rond liggen. De applicatie is namelijk web-based, wat wil zeggen dat je geen soft- of hardware moet installeren. Je kan in je webbrowser gebruikmaken van de applicatie. Het enige dat je dus nodig hebt, is een internetconnectie.

 

Gratis en vrijblijvend introductiegesprek

Ben je benieuwd hoe de applicatie jouw horecazaak helpt met de dimona-aangifte? We tonen het jou graag in een introductiegesprek. Gratis en vrijblijvend, uiteraard. En voor of na de shift, dat spreekt voor zich.

Vraag hier een gesprek aan!


Meer informatie