Wage Watcher

Loonkost horeca: bespaar op je personeelskosten met Wage Watcher


De loonkost van het personeel is een zware last voor vele horecazaken. Soms bedraagt de kost wel tot 40 procent van de totale uitgaven. De applicatie Wage Watcher helpt jouw horecazaak om de personeelskosten te drukken. Hoe? Dat lees je in deze blog.


Wat is Wage Watcher?

Wage Watcher is een applicatie die de personeelsadministratie van horecazaken digitaliseert, vereenvoudigt en automatiseert. Zo zorgt het systeem voor onder meer de personeelsplanning, tijdregistratie, aangifte van dimona’s in realtime en de aanmaak en het beheer van arbeidsovereenkomsten.

Verder heb je met Wage Watcher geen last van logge apparatuur of kabels die in het rond liggen. De applicatie is namelijk web-based, wat wil zeggen dat je geen soft- of hardware moet installeren. Je kan in je webbrowser gebruikmaken van de applicatie. Het enige dat je dus nodig hebt, is een internetconnectie.

 

Hoe doet de applicatie de loonkost dalen?

Vereenvoudigde personeelsadministratie

In iedere horecazaak is iemand verantwoordelijk voor de personeelsadministratie. Dat kan de horecaondernemer zelf zijn, maar evengoed een manager of zaalverantwoordelijke. En dat zijn uiteraard werknemers die ook betaald moeten worden.

De werkuren die ze moeten besteden aan de personeelsadministratie, kosten de horeca-eigenaar dus ook een flinke duit. Hoe groter de horecazaak, hoe meer werkuren er in de personeelsadministratie kruipen.

Wage Watcher vereenvoudigt de personeelsadministratie en vermindert de werkuren die de verantwoordelijke eraan moet besteden. Volgens onze berekeningen bespaar je jaarlijks zo’n € 4500 voor een zaak met 10 tot 15 werknemers.

 

Dagcontracten

Wage Watcher maakt het voor een horecazaak mogelijk om meer met dagcontracten te werken. Zo heb je minder verplichtingen tegenover je personeel. En dus ook minder wettelijke kosten die ermee gepaard gaan. Denk maar aan:

  • Ziektekosten
  • Ontslagvergoeding
  • Betaalde feestdagen
  • Baaldagen

 

Geen interimbureaus

Je hebt geen externe partners meer nodig om de administratie rond de gepresteerde werkuren en sociale verplichtingen van een tijdelijke werkkracht of jobstudent te regelen. Zo bespaar je op de kost die bijvoorbeeld dure interimbureaus aanrekenen.

 

Aangifte dimona in realtime

De applicatie automatiseert de aangifte van dimona’s van je horecazaak. Een intelligent systeem verzorgt het hele proces, zodat iedere stap van de dimona-aangifte automatisch verloopt. En ook: de loonverrekening is volledig correct. ‘Gefoeter’ is compleet uitgesloten.

De dimona vertrekt immers pas wanneer een werkkracht start met de werken en zich inlogt in Wage Watcher. Zit de shift van de werknemer erop? Dan logt hij zich uit en is de dimona automatisch stopgezet. Je personeel wordt enkel betaald voor de werkuren die er daadwerkelijk zijn gepresteerd.

 

Digitaal logboek van aanwezigheden en werkuren

Wage Watcher is een digitaal logboek voor aanwezigheden en gepresteerde uren. De beginuren, einduren en pauzes worden netjes geregistreerd en bewaard door de applicatie. Komt een personeelslid niet opdagen voor een shift? Dan kan je dat probleemloos aantonen.

De applicatie maakt het bijgevolg mogelijk om het desbetreffende personeelslid om dringende reden te ontslaan. Jij bent het personeelslid dus geen opzeggingstermijn of opzeggingsvergoeding verschuldigd.

Gratis en vrijblijvend introductiegesprek

Ben je benieuwd hoe de applicatie jouw horecazaak helpt met het drukken van de loonkosten? We tonen het jou graag in een introductiegesprek. Gratis en vrijblijvend, uiteraard. En voor of na de shift, dat spreekt voor zich.

Vraag hier een gesprek aan!


Meer informatie