Wage Watcher

Jobstudenten horeca: bereid jouw zaak digitaal voor

De zomer is hét seizoen voor de horeca. Om het extra werk rond te krijgen, doen vele horecazaken beroep op jobstudenten. Helaas gaan die extra paar handen gepaard met heel wat administratieve zaken. De applicatie Wage Watcher regelt daarom alles voor jou.

Als horeca-ondernemer hoor jij je niet bezig te houden met al het papierwerk dat jobstudenten veroorzaken. Dat is tijdverslindend en dus kostelijk. Wage Watcher is een applicatie die jou helpt om de personeelsadministratie rond jobstudenten te vereenvoudigen.

Zo kan je het systeem toevertrouwen met tal van zaken, denk maar aan:

  • Personeelsplanning
  • Tijdsregistratie
  • Dimona’s
  • Arbeidsovereenkomsten

Personeelsplanning

Gebruik jij in je horecazaak nog steeds een uurrooster op papier, dat je uithangt in de keuken? Dan zal je al wel gemerkt hebben dat zo’n planning sterk onderhevig is aan fouten. Niet iedereen is immers gelijktijdig op de hoogte van mogelijke veranderingen aan het schema.

Ook wordt het schema na een tijdje eerder een kleurboek. De ene jobstudent is immers niet te tevreden met een shift, de andere wordt ziek. Het overzicht valt dus compleet weg. Daardoor kan er verwarring en miscommunicatie optreden.

Wage Watcher digitaliseert en centraliseert je hele planning rond jobstudenten en je overige personeel in één overzichtelijke applicatie. Met een persoonlijke code kan iedere jobstudent op een smartphone zijn of haar persoonlijke planning te allen tijde inkijken.

Verder kan je als zaakvoerder of verantwoordelijke steeds wijzigingen aanbrengen als er iemand niet komt opdagen of ziek valt. Het systeem stuurt dan automatisch een mail naar alle jobstudenten. Kortom: misverstanden en ‘flauwe excuses’ zijn compleet uitgesloten.

Tijdsregistratie en loonkosten

Tijdsregistratie is onmisbaar voor de loonadministratie. Zonder een overzicht van de gepresteerde uren, kan een jobstudent niet correct uitbetaald worden. En daar wringt het schoentje: horeca-uitbaters hebben vaak geen waterdicht systeem om werkuren bij te houden.

Overzichten op papier geraken al snel kwijt of worden onoverzichtelijk. Bovendien kan je personeel makkelijk foeteren door de verkeerde begin- en einduren te noteren, waardoor je ze onterecht te veel uitbetaald. Ook digitale systemen sluiten fraude niet uit, want onpersoonlijke logincodes kunnen doorgegeven worden.

De applicatie Wage Watcher verzorgt daarentegen probleemloos de tijdsregistratie van je personeel. De beginuren, einduren en pauzes worden netjes geregistreerd en bewaard door de applicatie. Jobstudenten moeten in- en uitloggen met hun persoonlijke identiteitskaart, wat gefoeter onmogelijk maakt.

Als zoekvoerder kan je – vanop afstand – de geregistreerde data bekijken op je smartphone, tablet of computer. Zo kan je de gepresteerde uren controleren. Laatkomers of afwezigen vallen zo direct door de mand.

Dimona-aangifte

Voornamelijk in drukke periodes met jobstudenten zijn dimona’s een blok aan het been van iedere manager of zaakvoerder. Het manueel regelen van de dimona’s kost een horecazaak dan al vaak wat uurtjes per week.

De applicatie Wage Watcher automatiseert de aangifte van dimona’s van je horecazaak. Een intelligent systeem verzorgt het hele proces, zodat iedere stap van de dimona-aangifte automatisch verloopt.

De aangifte gebeurt bovendien in realtime, wat betekent dat de dimona pas vertrekt wanneer een werkkracht start met de werken en zich inlogt in Wage Watcher. Zit de shift van de werknemer erop? Dan logt hij zich uit en is de dimona automatisch stopgezet. Het in- en uitloggen gebeurt met de identiteitskaart van de werkkracht.

 

Arbeidsovereenkomsten

De applicatie neemt de aanmaak en het beheer van de arbeidsovereenkomsten over. Ook verzorgt de applicatie de aanwezigheidsregistratie voor RSZ en de regelingen met het sociale kantoor. Zo hoef jij geen derde partij in te schakelen, zoals een kostelijk interimkantoor.

 

Gratis en vrijblijvend introductiegesprek

Ben je benieuwd hoe de applicatie jouw horecazaak helpt met de dimona-aangifte? We tonen het jou graag in een introductiegesprek. Gratis en vrijblijvend, uiteraard. En voor of na de shift, dat spreekt voor zich.

Vraag hier een gesprek aan!


Meer informatie