Wage Watcher

Personeelsplanning: werkrooster maken online

Een overzichtelijke personeelsplanning is een onmisbaar gegeven in iedere horecazaak. Momenteel heeft jouw zaak de mogelijkheid om online een werkrooster te maken met een applicatie. Wage Watcher bespreekt in deze blog de vele voordelen.

Waarom is een digitale personeelsplanning nodig?

Vele horecabedrijven werken momenteel nog met een uurrooster op papier, dat de verantwoordelijke iedere maand uithangt op een zichtbare plaats in de zaak. Op die planning staat vermeld wie wanneer in de zaak wordt verwacht. Toch zorgen zulke analoge uurroosters voor verwarring en miscommunicatie.

Als iemand bijvoorbeeld niet tevreden is met zijn shiftindeling, moet de verantwoordelijke schrappen en veranderingen aanbrengen. De overzichtelijkheid van de planning op papier komt zo ongetwijfeld in het gedrang, wat mogelijk vele vergissingen tot gevolg heeft.

Verderis een uurrooster op papier niet bepaald flexibel. Als iemand uiteindelijk niet is komen opdagen of zich ziek meldt, past de planning zich niet automatisch aan. Ook de collega’s kunnen niet onmiddellijk zien in welke mate hun uurrooster gewijzigd wordt door die verandering.

 

Wat is een online werkrooster precies?

De applicatie Wage Watcher verzorgt onder meer de personeelsplanning van jouw horecazaak. De werkgever zorgt zo voor een overzichtelijke planning die op elk moment via verschillende kanalen door eender welk personeelslid kan worden geraadpleegd.

Onze applicatie is namelijk web-based. Dat betekent dat je geen software op computers hoeft te installeren, want ieder personeelslid kan direct via een webbrowser gebruikmaken van het programma. Zowel op een computer, smartphone of tablet. Een internetconnectie, dat is zowat het enige dat je nodig hebt.

 

Wat zijn de voordelen?

Overal beschikbaar

Iedere werkkracht in je horecazaak kan te allen tijde zijn of haar persoonlijke planning inkijken via de smartphone, een tablet of een computer. Met een persoonlijke login melden ze zich makkelijk aan op de applicatie, waarna ze hun uurrooster te zien krijgen.

Ledereen automatisch op de hoogte

Is jouw werknemer niet bepaald handig met digitale tools en applicaties? Geen probleem. Ook per e-mail krijgt hij of zij een persoonlijke planning toegestuurd. Zo ontstaan er geen discussies of misverstanden, want iedereen is persoonlijk op de hoogte gebracht.

Flexibel

Valt een werkkracht ziek? Of is er sprake van werkverzuim? Dan moet iemand van je personeel in de bres springen, waardoor jouw oorspronkelijke planning wijzigt. Geen probleem, je kan makkelijk de veranderingen invoeren in de applicatie. De planning wijzigt automatisch, waarna iedereen per mail op de hoogte wordt gebracht.

Koppeling met andere functies

Niet alleen kan je met de applicatie Wage Watcher je personeelsplanning online regelen, maar ook je dimona-aangifte, tijdsregistratie, de aanmaak en het beheer van je arbeidsovereenkomsten en de aanwezigheidsregistratie voor RSZ.

 

Gratis en vrijblijvend introductiegesprek

Ben je benieuwd hoe de applicatie jouw horecazaak helpt met de dimona-aangifte? We tonen het jou graag in een introductiegesprek. Gratis en vrijblijvend, uiteraard. En voor of na de shift, dat spreekt voor zich.

Vraag hier een gesprek aan!


Meer informatie