Wage Watcher

Dimona-aangifte online met Wage Watcher

Een dimona-aangifte is een vervelend karwei voor horecazaken. De dimona aangeven vraagt immers veel kostbare tijd, wat leidt tot frustraties. De applicatie Wage Watcher maakt een dimona-aangifte doen daarom eenvoudiger. Alles verloopt immers automatisch. Hoe? Dat lees je hieronder.

 

Wat is een dimona?

Dimona staat voor Déclaration Immédiate, oftewel Onmiddellijke aangifte. Het is een Belgische elektronische dienst voor de onmiddellijke aangifte van tewerkstelling. Deze dienst trad in 1999 in werking. 

Sociale zekerheid dimona

Zo is elke werkgever sinds 2003 verplicht om via deze elektronische dienst iedere aanwerving en uitdiensttreding van een werknemer te melden aan de Rijksdienst Sociale Zekerheid (RSZ). Een dimona-aangifte doen, kan je rechtstreeks bij jouw sociaal secretariaat of bij de RSZ.

 

Waarom is er nood aan verandering?

Horeca-uitbaters en -managers verspillen ongelofelijk veel kostbare tijd met de dimona-aangifte van hun werknemers. Het is een dagelijkse administratieve rompslomp.

Voornamelijk in drukke periodes met jobstudenten, flexi-jobbers en andere tijdelijke krachten zijn dimona's een blok aan het been van iedere manager of zaakvoerder. Het manueel invullen van de dimona's kost een horecazaak dan al vaak zo'n twee uurtjes per week. Juist ja, dat zijn ongeveer honderd uren per jaar.

Een dimona aangeven doe je bovendien het best tijdig, zo'n uur voor de aanvang van het werk. Dimona's kunnen namelijk vertraging oplopen of geweigerd worden omwille van verschillende redenen. Dat betekent dat de verantwoordelijke steeds voor of na de uren aanwezig moet zijn om de dimona-aangifte te doen.

 

Wat doet Wage Watcher?

Simpel: de applicatie automatiseert de aangifte van dimona's van je horecazaak. Een intelligent systeem verzorgt het hele proces, zodat iedere stap van de dimona-aangifte automatisch verloopt. 

Dimona online

Onze applicatie is bovendien web-based. Dat betekent dat je geen software op je computers hoeft te installeren, want je kan direct via een webbrowser gebruikmaken van het programma. Een internetconnectie, dat is zowat het enige dat je nodig hebt. Kortom: geen log apparaat dat plaats inneemt, geen kabels die in de weg liggen.

 

Hoe werkt de applicatie?

De applicatie verloopt in 'realtime'. De dimona vertrekt namelijk pas wanneer een werkkracht start met de werken en zich inlogt in Wage Watcher. Zit de shift van de werknemer erop? Dan logt hij zich uit en is de social security dimona automatisch stopgezet. Het in- en uitloggen gebeurt met de identiteitskaart van de werkkracht.

 

Wat zijn de voordelen voor jou?

Wage Watcher sluit fouten volledig uit. Of het nu gaat om een student, gelegenheidswerker of flexi-jobber: de applicatie geeft meteen het juiste statuut in bij de aangifte. Ook is 'gefoeter' niet meer mogelijk. Omdat iedere werknemer inlogt met zijn identiteitskaart, kunnen ze onderling geen onpersoonlijke inlogcodes meer doorgeven.

Maar vooral: je verliest geen kostbare tijd meer. Waar de dimona-aangifte manueel nu soms nog twee uur per week in beslag neemt, ben je met de applicatie hooguit een paar minuten per dag bezig. En dat werkt natuurlijk kostenbesparend. De personeelsadministratie draait gewoonweg efficiënter.

 

De voordelen van Wage Watcher in het kort:

 • Tijdwinst
 • Lagere personeelskost
 • Geen fouten
 • In realtime
 • Geen fraude meer mogelijk
 • Vereenvoudiging administratie
 • Geen papierwerk

 

Gratis en vrijblijvend introductiegesprek

Ben je benieuwd hoe de applicatie jouw horecazaak helpt met de dimona-aangifte? We tonen het jou graag in een introductiegesprek. Gratis en vrijblijvend, uiteraard. Het enige dat jij hoeft te doen, is je op deze pagina in te schrijven. 

Social Security Dimona

Plan vandaag een live-demo

Bedrijf
Naam
Telefoon
E-mail

Waarom Wage Watcher?

 • Tijdwinst
 • Lagere personeelskost
 • Geen fouten
 • In realtime
 • Geen fraude meer mogelijk
 • Vereenvoudiging administratie
 • Geen papierwerk

Tevreden klanten

“Per jaar sparen we alleen al met mijn werk zo’n 100 uren aan werkingskosten uit!”

- Ben Nijs, manager Melkerij Peerdsbos -

“Dankzij Wage Watcher hebben we minder zorgen aan ons hoofd.”

- Johan Van De Looverbosch, chef De Riddershoeve -

“Door Wage Watcher valt er een last van onze schouders!”

- Lindsey Wagemans, zaalverantwoordelijke Melkerij Nachtegalenpark -

“We sparen met Wage Watcher een fulltimer uit.”

- Remco Ooms, manager De Zevenster -


Meer informatie: